Türk Savunma Sanayiinin Büyük Buluşması

Added Date 6.07.2018

SSB Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, “İş birlikleri için fırsatlar sunan bu etkinlik Türk savunma sektöründe büyük fark yaratacaktır.

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, “İş birlikleri için fırsatlar sunan bu etkinlik Türk savunma sektöründe büyük fark yaratacaktır. Sektörde yer alan her bir paydaşımızın bu organizasyona katılımının önem arz ettiğine inanıyorum.”

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) etkinliğinin basın toplantısına katılan Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, “İş birlikleri için fırsatlar sunan bu etkinlik Türk savunma sektöründe büyük fark yaratacaktır. Sektörde yer alan her bir paydaşımızın bu organizasyona katılımının önem arz ettiğine inanıyorum.” dedi.

Türkiye’de sektörünün en önemli uluslararası etkinliklerinden biri olan ve ilklere imza atan ICDDA’da geri sayım başladı. SSB Destekleriyle ve OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Derneği (OSSA) organizatörlüğünde, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan etkinlik, 23-25 Ekim'de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

“İlgiyi fırsata çevirecek”


Etkinliği basın toplantısında konuşan SSB Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Ankara’nın savunma ve havacılıkta Türkiye’nin merkezi konumunda olduğunu belirtti. Yüksek katma değer üreten KOBİ’lerin geliştirilmesine verdikleri önemi anlatan Tüfekçi, “Bu kapsamda sanayileşme faaliyetlerimize her zamankinden daha fazla önem veriyoruz. Projelerimizde sanayi katılımını artırmak üzere, sektöre vermiş olduğumuz önem, sağlanan teşvik ve desteklerle, sizler adına güzel ve verimli gelişmelere dönüştürüldüğünü görmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Geçmiş etkinliklerin başarısından söz eden Celal Sami Tüfekçi, ICDDA programının,  profesyonel bir koordinasyonla, yerel ve uluslararası tedarikçi ve üreticiler için iş odaklı bir platform oluşturan ve aynı zamanda gelecek iş birlikleri için fırsatlar sunduğunu kaydetti.

“Etkinlik, Türk savunma sektöründe büyük fark yaratacaktır.” mesajını veren Tüfekçi, Sektörde yer alan her bir paydaşımızın bu organizasyona katılımının önem arz ettiğini belirterek, “Bu organizasyon ile tüm gözlerin üzerine çevrildiği Türk savunma ve havacılık firmalarının bu ilgiyi fırsata çevirerek organizasyonda oluşacak sinerjiyle maksimum fayda sağlanacağına inanıyorum.”

“SSB’nin politikaları bizim için bir model”


OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSSA’nın kuruculuğunu ve hamiliğini yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sektörde SSB’nin politikalarına dikkat çeken Aydın, “Savunma Sanayii Müsteşarlığımızın sanayileşme politikaları ve stratejileri, bizim için çok kıymetli ve çok değerli. Sanayileşme politikaları aynı zamanda bizim için bir model. Bu anlamda biz kümelenmeyi bunun üzerine kurguladık. Sadece bu alanda değil ülkemizin ihtiyaç duyduğu ve KOBİ’lerimizin iş birliği, güç birliği yaparak 1+1+1’in 3 değil, 111 yaptığı bir model.” dedi.

ICCDA’in KOBİ’ler için önemine dikkat çeken Aydın, “Dünyadaki bütün tedarikçilerin, bütün oyuncuların Ankara’ya gelip, KOBİ’lerimizle, işletmelerimizle iş birliği yapmaları çok ciddi bir şey, bunu çok önemsiyoruz. Destek olan ve sponsor olan kurum ve kuruluşlarımıza, bakanlıklarımıza ve Savunma Sanayii Müsteşarlığımıza çok teşekkür ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

“KOBİ’lere özgüven getiriyor”


OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertuğ, ICDDA ile KOBİ’lerin; Aırbus, Boeıng, Rolls-Royce, Sıkorsky, Thales ve Leonardo gibi sektörün önde gelen uluslararası firmaları ile buluştuğuna işaret etti. 

Etkinliğin, firmaların büyümesine ve istihdam artışına da katkı sağladığına işaret eden Ertuğ, “ICDDA gibi uluslararası organizasyonlar, KOBİ'lerimizin kurumsallaşmasına ve rekabet güçlerini artırmalarına da katkıda bulunmaktadır. Uluslararası firmalarla bir araya gelmek, onlarla iş ortaklıkları yapmak KOBİ’lere özgüven getirmektedir. Yurt dışında çok büyük iş imkanları bulunmaktadır. OSSA, KOBİ’lerimizin bu fırsatları yakalayabilmesi için tüm gücüyle çalışmaktadır.” dedi.

Savunma ve havacılık sektörlerinde yerlilik payının yüzde 20’lerden yüzde 65’lere kadar yükseldiğini hatırlatan Ertuğ, şunları söyledi: “Ana yüklenici firmalarımız ile kurulan iş ilişkileri ve iş birliklerinin KOBİ’lerimizin büyümesine önemli katkılar sağladığı bir gerçektir.  Bu süreçte savunma ve havacılık sanayiinde yer alan alt yüklenici KOBİ’lerimizin geliştirdikleri kabiliyetler sayesinde, KOBİ'lerimiz ürün kalitesini artırmış; üretilen ürünler uluslararası standartlara uygun hale gelmiştir.

OSSA olarak bizlerde, KOBİ’lerimizin artan kabiliyetlerini ve potansiyellerini uluslararası pazarlarda da kullanabilmeleri adına gerekli bağlantıları sağlamak ve iş birlikleri kurmak için düzenlediğimiz ICDDA 2018 etkinliğimizin tüm katılımcılar adına verimli geçmesini temenni ediyorum.”

 

Software&Design OMEDYA
All Rights Belong To ICDDA